Genelec lanserar 3440A Smart IP PoE subwoofer på InfoComm 2024

null Genelec lanserar 3440A Smart IP PoE subwoofer på InfoComm 2024

Genelec lanserar 3440A Smart IP PoE subwoofer på InfoComm 2024

Genelec, världsledande inom professionella högtalare, utökar sin Smart IP-familj av aktiva installationshögtalarsystem ytterligare på InfoComm 2024 med introduktionen av 3440A – en ny helt banbrytande PoE subwoofer.

3440A adderas till det befintliga Smart IP-sortimentet av vägg-, infällda- och takpendlade högtalarmodeller för att erbjuda en skalbar fullregisterlösning som kombinerar exceptionell ljudkvalitet och nätverksansluten bekvämlighet. Med tillägget av 3440A blir Smart IP-familjen nu ett ännu mer flexibelt och framtidssäkert val för integratörer och installatörer överallt.

Smart IP-serien lanserades ursprungligen 2019 och erbjuder flexibla funktioner för strömförsörjning, ljud och hantering via en enda standard CAT-kabel. Alla modeller kan kombineras fritt i ett nätverk och ger ljud i studiokvalitet med enastående klarhet, överskådlighet och enhetlig täckning. Smart IP-serien är kompatibel med både Dante- och AES67-strömmar och får ström via PoE- eller PoE+ Power-over-Ethernet-format.

Smart IP Online Launch main image

Förutom att ta emot både ström och ljud över IP ger 3440A:s RJ45-kontakt också tillgång till Genelecs sofistikerade konfigurationsmjukvara Smart IP Manager. Smart IP Manager gör det möjligt för installatörer att konfigurera ett nästan obegränsat antal rum, zoner, högtalare och ljudkanaler. Programvaran omfattar systemorganisation, statusövervakning och en mångsidig uppsättning verktyg för rumskompensation - inklusive justering av 3440A:s delningsfrekvens. För slutanvändarens dagliga kontroll finns en allmän API-kommandouppsättning och ett växande utbud av drivrutiner som gör det enkelt att integrera Smart IP-modellerna med styrsystem från tredje part.

3440A mäter bara 475 mm x 475 mm x 220 mm (18,75 in x 18,75 in x 8,75 in) och väger blygsamma 14,5 kg (32 lb). Den kompakta designen har ett 165 mm (6,5 tum) element, ett effektivt 70 W internt klass-D steg och dubbla reflexportar som ger ren, kontrollerad lågfrekvensprestanda mellan 35 och 120 Hz. 3440A:s egenutvecklade interna strömförsörjningsteknologi lagrar effekt för att kunna producera imponerande 106 dB SPL i korta perioder när det behövs. Genelecs strömbesparande ISS-krets (Intelligent Signal Sensing) ger ytterligare effektivitet genom att aktivera ett strömsnålt ”viloläge” om inget ljud detekteras under en definierad period.

3440A PR Image 3

Den aktiva designen hos 3440A ger både optimal ljudprestanda och eliminerar behovet av skrymmande rack med externa förstärkare och tillhörande kablage. Förutom stöd för förlustfria IP-ljudströmmar med låg latency finns även stöd för analog anslutning via en Euroblock-kontakt – som kan användas antingen som en driftsäker backup eller för att möjliggöra IP-kontroll av en analog källa.

3440A finns i svart eller vitt utförande och kan diskret integreras i alla miljöer. Den kan antingen placeras på golvet eller monteras på väggen eller i taket med hjälp av ett kraftigt fäste (tillval). 3440A är designad, tillverkad och testad av Genelec i Iisalmi, Finland, och kommer att ge decennier av tillförlitlig prestanda även i de mest utmanande miljöer. Med Genelecs välförtjänta rykte om oöverträffad teknisk support i ryggen är Smart IP-högtalarlösningar en säker långsiktig investering för alla AV-installationsprojekt.

”Med ett växande utbud av högtalarmodeller var det tydligt att tillägget av en PoE-subwoofer skulle göra Smart IP-familjen till en ännu mer heltäckande lösning för premium AV-installationer”, säger Genelec AV Business Manager Kati Pajukallio. ”Med 3440A:s kombination av ren, exakt lågfrekvensprestanda och nätverksflexibilitet är vi säkra på att Smart IP-familjen nu kommer att tilltala ett ännu större antal systemintegratörer och installatörer runt om i världen.”

Besökare på InfoComm 2024 (Las Vegas, 12-14 juni) är varmt välkomna att träffa Genelec-teamet i monter #C5034 för att se och höra den nya 3440A.

För mer information, vänligen besök www.genelec.com/smart-ip

Aktuella Nyheter