Genelec lanserar UNIO Personal Reference Monitoring Solution på IBC 2024

null Genelec lanserar UNIO Personal Reference Monitoring Solution på IBC 2024

Genelec lanserar UNIO Personal Reference Monitoring Solution på IBC 2024

Nya 8550A Professional Reference Headphones och Aural ID V2.0 Binaural Headphone Monitoring Technology stärker UNIO-ekosystemet genom att erbjuda den mest exakta och sanningsenliga hörlurslyssningsupplevelsen någonsin.

Genelec har valt IBC 2024-mässan för att presentera UNIO Personal Reference Monitoring Solution. Denna unika systemlösning består av 9320A SAM Reference Controller, Reference Measurement Microphone och de nya 8550A Professional Reference Headphones – som hjälper till att skapa en ännu mer sömlös bro mellan professionella högtalare i rummet och personlig monitorlyssning via hörlurar. Och med de ytterligare hörlurskalibreringsfunktioner som finns i Genelec GLM-programvaran - och den valfria Aural ID V2.0 binaurala hörlursmonitorteknologin - kan användare njuta av den mest personliga och sanningsenliga hörlursmonitorupplevelsen någonsin.

UNIO-ekosystemet, som premiärvisades på IBC 2023, förenar kraften i Genelecs Smart Active Monitors, GLM-kalibreringsprogramvaran och Aural ID-teknologin för hörlurar, och styrs med 9320A-kontrollenhetens taktila hårdvarukontroll samt hanteras via användarens MyGenelec-konto. Genom att kombinera ett kalibrerat Smart Active Monitoring-system och professionella hörlurar med Aural ID kan användare njuta av mixar som på ett tillförlitligt sätt överförs mellan monitorer och hörlurar för ett smidigt, oavbrutet arbetsflöde – oavsett var de väljer att arbeta.

Nu har Genelec höjt ribban betydligt högre med introduktionen av 8550A Professional Reference Headphones, vars innovativa aktiva design möjliggör att hörlursutgången på 9320A-kontrollenheten kan justeras till en individuell 8550A-hörlurs fabrikskalibrering, vilket ger exakt upplösning till den unikt optimerade UNIO Personal Reference Monitoring Solution. Den här aktiva principen att använda 8550A-hörlurarna för att exakt kalibrera hörlurssteget i 9320A möjliggör exceptionell linjäritet, akustisk precision och neutral ljudkaraktär – och speglar den typ av skräddarsydd precision som Genelec Smart Active Monitors ger för högtalarmonitorering i rummet.

De slutna, cirkumaurala 8550A ger exceptionell ljudisolering och komfort för alla huvud- och öronstorlekar med en slitstark, justerbar design och utbytbara komponenter – för en hållbar, förlängd produktlivslängd. 8550A:s dynamiska design med 40 mm elements och neodymmagneter ger ett frekvensomfång på 15 Hz till 20 kHz, exceptionell nivåmatchning och en imponerande kortvarig SPL på 119 dB via 9320A-kontrollenheten. 8550A levereras med öronkuddar i både läder och sammet samt raka och lindade kablar, och ger alla användare en distinkt premiumupplevelse – oavsett personliga preferenser.

UNIO Launch web image

Med kalibreringsfilen för 8550A-hörlurarna lagrad i den matchande 9320A-kontrollenheten, är ytterligare personlig optimering tillgänglig via Genelecs GLM 5-kalibreringsprogramvara, inklusive justering av kurvor, parametrisk EQ och L/R-nivåbalansering. För den ultimata personliga hörlursupplevelsen modellerar Aural ID V2.0 (tillval) användarens huvud och överkropp för att beräkna den unika personliga HRTF – vilket levererar hörlursmixar med extern presentation, inklusive exakt azimut och elevation, och ger en känsla av rymd och riktning som väldigt mycket liknar högtalarlyssning i ett rum.

Nya Aural ID V2.0 förhöjer upplevelsen ytterligare genom rumsmodellering med tidig reflektion och integrerat stöd för huvudspårning med webbkamera – som följer användaren och upprätthåller en stationär akustisk presentation även när huvudet rör sig, för en mer naturlig lyssningsupplevelse. Dessutom ger stöd för OSC-standardgränssnittet (Open Sound Control) för hårdvaru-headtrackers maximal systemkompatibilitet.

Aural ID V2.0 körs som en fristående app på Mac-enheter och erbjuder också optimerade HRTF-binauraliseringsalternativ för både stereo och immersiv monitorering upp till 9.1.6, plus ett "raw HRTF"-alternativ som ger full tillgång till både riktnings- (DTF) och ljudfärgnings-komponenterna (CTF) i HRTF, för användare som vill utjämna sina hörlurars akustiska egenskaper separat för en ännu mer tillförlitlig och exakt lyssningsupplevelse. Förutom Aural ID:s helt personliga HRTF ger inkluderingen av standard HRTF:er för huvud- och överkroppssimuleringar från Kemar och KU100 i Aural ID V2.0 ett ännu bredare utbud av användaralternativ.

Genelecs VD Siamäk Naghian kommenterar den senaste expansionen av UNIO-ekosystemet: "UNIO erbjuder nu ljudproffs tre nivåer av referensmonitorering. De som helt enkelt söker den bästa högtalarmonitorlyssningen i rummet kan njuta av kombinationen av Smart Active Monitors, GLM och 9320A, medan användare som också söker exakt hörlursmonitorlyssning kommer att uppskatta ankomsten av 8550A. Men för de som söker den ultimata kombinationen av monitorlyssning i rummet och via hörlurar utgör UNIO Personal Reference Monitoring Solution och Aural ID V2.0 det mest exakta och portabla monitorsystem som någonsin producerats."

Besökare på IBC-mässan i Amsterdam (13-16 september) kan träffa Genelec-teamet och lyssna på det nyligen utökade UNIO-ekosystemet i monter 8.A61 och i Immersive Listening Room 8.MS1/8.MS20.

Aktuella Nyheter